🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 13 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ochutnejte autentické sváteční ! Recept paní Nuslové z Příbramska patří k tamní masopustní tradici.

🍓 Ingredience

Na těsto:

  • 250 g másla
  • 450 g hladké mouky + trocha na vysypání pracovní plochy
  • 200 g moučkového cukru
  • špetka vanilky
  • kůra nastrouhaná z jednoho citronu
  • 3 žloutky
  • případně lžíce studené vody či mléka

Rumová poleva:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce horkého mléka
  • 2 lžíce rumu
  • případně na obarvení polevy (prodávají drogerie; použijte střídmě)

Na dokončení:

🥘 Postup přípravy

1. Máslo, mouku, , žloutky, vanilku a citronovou kůru v míse rychle zpracujte na drobenku a pak prohněťte na tužší těsto; v případě potřeby přidejte lžíci studené vody nebo mléka. Těsto zabalte do fólie a nechte aspoň půl hodiny (klidně i přes noc) v chladu.

2. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pracovní plochu lehce pomoučněte, dotenka na ní rozválejte těsto a formičkami vykrajujte žádané tvary. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi dvanáct minut, aby cukroví jemně zezlátlo.

3. Z uvedených surovin utřete polevu, případně ji obarvěte. Cukroví sejměte z plechu, potřete polevou a ozdobte.

☕️ Poznámka

  • Energie1549.25 kcal
  • Bílkoviny28.75 g
  • Sacharidy170.75 g
  • Tuky77.75 g

https://www.apetitonline.cz/recept/masopustni-krehotiny




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *