🕒 Doba přípravy: 90 min.
🍽️ Množství: 40 ks
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pěny. Přidáme citronovu šťávu a pokračujeme ve šlehání. Postupně po lžících přidáváme cukr, dokud není pěna tuhá, Nakonec přidáme matovou esenci.
2
Z cukrářského sáčku utrhneme špičku. Otevřeme ho a štětcem naneseme barvivo po bocích ve formě pásů podél celého sáčku.
3
Sáček opatrně naplníme vyšlehanými bílky a na plech vyložený pečicím papírem naneseme pusinky.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 110°stupňů přibližně 60 až 75 minut.
5
Tmavou čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Vychladlé pusinky namáčíme v čokoládě (zespodu) necháme vychladit na pečicím papíře.








Napsat komentář