Medová kachní prsa

, ,

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

  • 4 kusy (prsa i s kůží)
  • 2 lžíce (2-3 lžíce)
  • 40 gramů
  • pepř barevný (mletý)
  • šťáva pomerančová (z 1 pomeranče)

🥘 Postup přípravy

Kůži na omytých kachních prsíčkách nařízněte do mřížky, maso osolte a opepřete. Polovinu zázvoru nastrouhejte najemno, zabalte do čistého plátýnka a šťávu vymačkejte na maso. Nechte asi hodinku rozležet.

Odleželé maso potřete ze všech stran olejem a osmahněte na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Poté maso obraťte a smažte dozlatova. Hotová prsa vyskládejte do zapékací mísy, přidejte zbylý zázvor a zalijte šťávou z pomeranče. Povrch pokapejte medem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10–20 minut podle toho, jak chcete mít maso propečené.

Maso nechte ve vypnuté a pootevřené troubě ještě asi 5 minut dojít, pak nakrájejte na plátky a podávejte.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/kachna/medova-kachni-prsa-8408/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *