Milánská polévka

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.

🍓 Ingredience

  • 60 g másla
  • 40 g , nakrájené nadrobno
  • 1/2 menší hlávky kapusty, zbavená košťálu a žeber, nakrájená na proužky
  • a čerstvě
  • cca 1 litr vroucího vývaru z hovězích kostí či zeleninového vývaru (použít lze také vodu z předváření květáku)
  • 1 rajče, nasekané nadrobno či prolisované
  • 50 g (nebo více, podle chuti; váha v suchém stavu), uvařené předem
  • 1 hříbek, nakrájený na plátky či jinak vhodně (lze použít i více drobnějších hřibovitých hub, podle chuti a sezony)
  • 10 g parmazánu, nastrouhaného najemno (nebo víc podle chuti)
  • mletá sladká na poprášení petrželka (či jiná bylinka) na ozdobení

🥘 Postup přípravy

1 Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.

2 Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.

☕️ Poznámka

Na sytější polévku uvařte zbytek kapusty ve vodě doměkka a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou tekutinu použijte namísto vývaru v receptu.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *