🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Zahajte s námi chutnou hostinu vyhlášenou milánskou polévkou.
🍓 Ingredience
- 60 g másla
- 40 g cibule, nakrájené nadrobno
- 1/2 menší hlávky kapusty, zbavená košťálu a žeber, nakrájená na proužky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 1 litr vroucího vývaru z hovězích kostí či zeleninového vývaru (použít lze také vodu z předváření květáku)
- 1 rajče, nasekané nadrobno či prolisované
- 50 g rýže (nebo více, podle chuti; váha v suchém stavu), uvařené předem
- 1 hříbek, nakrájený na plátky či jinak vhodně (lze použít i více drobnějších hřibovitých hub, podle chuti a sezony)
- 10 g parmazánu, nastrouhaného najemno (nebo víc podle chuti)
- mletá sladká paprika na poprášení petrželka (či jiná bylinka) na ozdobení
🥘 Postup přípravy
1 Na másle usmažte cibuli, do ní vložte nakrájenou kapustu, vše osolte, opepřete, zalijte vařící vodou (jen tolik, aby bylo ponořené) a uduste doměkka.
2 Měkkou kapustu zalijte vroucím vývarem a pak k ní přidejte rajské jablíčko, uvařenou rýži a hříbek a pak polévku povařte (asi 5 minut). Do hotové vmíchejte parmazán a poprašte ji paprikou. Před podáváním ozdobte petrželkou.
☕️ Poznámka
Na sytější polévku uvařte zbytek kapusty ve vodě doměkka a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem. Vzniklou tekutinu použijte namísto vývaru v receptu.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/milanska-polevka








Napsat komentář