🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená rýže, doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.
🍓 Ingredience
NA ZÁLIVKU
- šťáva ze 2 limetek
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička krupicového cukru
🥘 Postup přípravy
1 Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud voda nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)
2 Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se cukr rozpustí, a dolaďte podle chuti.
3 Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ananas kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/miska-s-uzenym-lososem








Napsat komentář