🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená , doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.

🍓 Ingredience

  • 240 g černé rýže (nebo natural)
  • 1/2 okurky, na kolečka
  • 1 zralé , na kostky
  • 1 malé zralé nebo 1/4 zralého ananasu, na kostky
  • 2 svazky ředkviček, na kolečka
  • 4 jarní cibulky, na dlouhé proužky
  • 200 g kvalitního uzeného lososa
  • 1 lžíce bílých sezamových semínek, nasucho opražených

NA ZÁLIVKU

  • šťáva ze 2 limetek
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička krupicového cukru

🥘 Postup přípravy

1 Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)

2 Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se rozpustí, a dolaďte podle chuti.

3 Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *