🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: CCA 35 kuliček
🍪 Popis
Nugát, pistáciový marcipán a čokoláda – kombinace, která nikdy nezestárne. Pravý originál sice pořídíte pouze v Salzburku, domácí varianta je ovšem velmi autentická. Mozartovy koule sice patří k pracnějším druhům nepečeného cukroví, stojí ovšem za to.
🍓 Ingredience
- mandle loupané 100 g
- pistácie 80 g blanšírované
- moučkový cukr 180 g + navíc na poprášení rukou
- kondenzované mléko 3 PL slazené
- griotka 2 PL nebo amaretto (lze vynechat)
- mandlový extrakt pár kapek
- nugát 150 g
NA DOKONČENÍ
- tmavá čokoláda 200 g 70%
- pistácie 35 ks celé, blanšírované
🥘 Postup přípravy
1
Mandle a pistácie rozmixujte najemno. Promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec přidejte kondenzované mléko, griotku nebo amaretto a mandlový extrakt a vypracujte kompaktní hmotu.
2
Ruce si poprašte moučkovým cukrem a z nugátu vytvarujte cca 35 malých kuliček. Pracujte co nejrychleji, nugát vám v teplých rukách bude trochu tát. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a na chvilku dejte do mrazáku. Poté obalte každou kuličku v pistáciovo-marcipánové hmotě, a než rozpustíte čokoládu, opět uložte do mrazáku.
3
Nad vodní parou rozpusťte v misce čokoládu. Kuličku vždy napíchněte na špejli, namočte v čokoládě a nechte okapat na mřížce. Špejli opatrně vytáhněte, do vzniklého otvůrku kápněte čokoládu a zakryjte pistácií. Každou kouli vložte do papírového košíčku. Hotové koule skladujte v chladu.








Napsat komentář