🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: CCA 35 kuliček

🍪 Popis

, pistáciový a čokoláda – kombinace, která nikdy nezestárne. Pravý originál sice pořídíte pouze v Salzburku, domácí varianta je ovšem velmi autentická. Mozartovy koule sice patří k pracnějším druhům nepečeného cukroví, stojí ovšem za to.

🍓 Ingredience

NA DOKONČENÍ

🥘 Postup přípravy

1
Mandle a pistácie rozmixujte najemno. Promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec přidejte kondenzované , griotku nebo amaretto a mandlový extrakt a vypracujte kompaktní hmotu.
2
Ruce si poprašte moučkovým cukrem a z nugátu vytvarujte cca 35 malých kuliček. Pracujte co nejrychleji, nugát vám v teplých rukách bude trochu tát. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a na chvilku dejte do mrazáku. Poté obalte každou kuličku v pistáciovo-marcipánové hmotě, a než rozpustíte čokoládu, opět uložte do mrazáku.
3
Nad vodní parou rozpusťte v misce čokoládu. Kuličku vždy napíchněte na špejli, namočte v čokoládě a nechte okapat na mřížce. Špejli opatrně vytáhněte, do vzniklého otvůrku kápněte čokoládu a zakryjte pistácií. Každou kouli vložte do papírového košíčku. Hotové koule skladujte v chladu.

☕️ Poznámka

  • Energie741.8 kcal
  • Bílkoviny22.03 g
  • Sacharidy26.91 g
  • Tuky56.2 g

https://www.apetitonline.cz/recept/mozartovy-koule-s-pistaciemi




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *