Müsli chléb

, ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 pecen

🍪 Popis

Snídaňové v podobě voňavého pečiva. Přesně takový je tento netradiční se sušeným ovocem a semínky.

🍓 Ingredience

  • mouka špaldová hladká 450 g
  • droždí sušené 1 PL
  • 150 ml
  • plnotučné, vlažné + trocha na potření
  • 4 PL
  • 50 g jemné + na posypání
  • strouhaný 50 g + na posypání
  • otruby 50 g ovesné
  • 2 ČL

🥘 Postup přípravy

1
Mouku promíchejte v míse s droždím. Přidejte mléko, med, vločky, kokos, otruby, jedlou sodu, mletou skořici a . Přilijte 200ml vlažné vody a prohněťte nebo promíchejte, vznikne lepivé těsto. Mísu s těstem zakryjte a těsto nechte zhruba 2 hodiny kynout (nebo jej můžete dát přes noc do lednice).
2
K vykynutému těstu v míse přisypte , ořechy a semínka a prohněťte. Na pomoučněné pracovní ploše chléb vytvarujte do koule a opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte ještě jednou nakynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
3
Troubu předehřejte na 190°C. Vykynutý bochník potřete mlékem a posypte vločkami, kokosem a slunečnicovými semínky. Chléb nahoře párkrát nařízněte nožem a dejte péct na 40–45 minut. Správně upečený chléb je zlatavý a při poklepání na spodní stranu zní dutě.
4
Nechte vychladnout na mřížce a podávejte s máslem, marmeládou, džemem, arašídovým máslem… Skvělý je ale i jen tak opečený nasucho v toustovači nebo na másle na pánvičce.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 614 g
Tuky 127 g
Vláknina 62 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *