Nejvláčnější bábovka na světě. S tvarohem a bez mouky

, , , ,

🍪 Popis

Nebuďte bábovky a dopřejte sobě i šťastlivcům ve své blízkosti jednu totální klasiku: citronovo-tvarohovou bábovku. Je dokonale vláčná a mizí jako mávnutí proutku!

Pečení s tvarohem má hned několik výhod: kromě lahodné chuti totiž těsto krásně zvláční a koláče s ním jsou navíc pekelně syté, takže vám bude stačit jen malý kousek. A ani nebudete mít výčitky z množství zkonzumované mouky – třeba v celé této bábovce je jen 200 g pšeničné krupičky, zatímco zbytek tvoří hlavně našlehaná vajíčka a právě .
Tvarohová

🍓 Ingredience

  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 500 g tučného tvarohu
  • 1 chemicky neošetřený
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g dětské krupičky
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • a hrubou mouku na vysypání formy

🥘 Postup přípravy

Změklé máslo ušlehejte se žloutky a cukrem doběla, vmíchejte tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru (pouze její žlutou část, bílá je hořká), vanilku, krupičku, a a na závěr opatrně zapracujte i z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vlijte do vymazané a vysypané formy (silikonovou stačí lehce vymazat). Pečte asi 50 minut při 170 °C, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

☕️ Poznámka

Do těsta vmíchejte hrst rozinek nebo jiného sušeného přes noc naloženého do rumu.

https://www.prozeny.cz/clanek/nejvlacnejsi-babovka-na-svete-s-tvarohem-a-bez-mouky-39812




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *