Nepečené pudingové řezy

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm

🍪 Popis

Hrdinství stranou – i ti největší gurmáni musejí uznat, že občas stačí úplně jednoduchý moučník, aby se všichni oblizovali. A přesně tohle kouzlo mají nepečené pudingové řezy se sušenkami. Jsou tak jemné, že si je rádi dají děti i senioři a není na nich co zkazit. s ovocným rozvarem jim pak dodá na chuti i na vzhledu.

🍓 Ingredience

Na řezy

  • 16 kakaových sušenek
  • 2 sáčky Originál Pudingu příchuť Dr. Oetker
  • 700 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce vaječného likéru

Na

  • 1 hrnek mraženého lesního
  • 4 lžíce cukru krupice

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem a celé dno poklaďte plochými obdélníkovými kakaovými sušenkami bez náplně.

Krok 2: Ovoce (použila jsem lesní směs, ale hodí se jakékoli výraznější čerstvé či mrazené ovoce, které máte po ruce: , , …) s cukrem povařte několik minut doměkka. Tyčovým mixérem nebo vidličkou rozmačkejte, vraťte na plotnu a ještě chvíli vařte, aby byla směs opravdu hustá.

Krok 3: Kvalitní pudingový sáček uvařte s cukrem a mlékem (dejte ho méně než na klasický , aby řezy dobře zatuhly – zhruba tři hrníčky) podle návodu na obalu a vmíchejte nebo .

Krok 4: Ještě horký puding nalijte na , pocákejte ovocným rozvarem a lžičkou zlehka promíchejte, aby vzniklo mramorování. Nechte zatuhnout a poté krájejte na řezy. Moučník uchovávejte v lednici.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *