Pečená krkovice s bulgurovým salátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 85 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovice po 200 g
  • mletý černý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g sádla
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 200 ml bílého víno
  • 250 g červené řepy
  • 120 g mrkve
  • 2 lžíce medu
  • 200 g bulguru
  • 70 g másla

Dresink:

  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce vinného octa
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 chilli papričky
  • 3 jarní cibulky

🥘 Postup přípravy

1. Maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným oloupaným česnekem a dáme do pekáčku. Přidáme , 3 snítky rozmarýnu a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 70 minut doměkka. Během pečení podlijeme maso dle potřeby trochou vody. Asi 20 minut před koncem pečení přilijeme víno.

2. Řepu a oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme medem a pečeme společně s krkovicí asi 20 minut doměkka.

3. uvaříme dle návodu na obalu. Dáme ho do mísy a přidáme upečenou zeleninu. V menší misce smícháme , , , sůl a pepř. Do dresinku přidáme najemno nakrájené očištěné chilli papričky a jarní cibulku, promícháme a přelijeme jím bulgur se zeleninou v míse.

4. Hotové maso přendáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek zjemníme máslem a přidáme na menší kousky natrhaný zbylý . Vepřovou krkovici podáváme společně s bulgurovým salátem přelitou výpekem.

☕️ Poznámka

KCAL / KJ 1076/4505

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-pecena-krkovice-s-bulgurovym-salatem.A190217_110040_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *