🕒 Doba přípravy: 85 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 4 plátky vepřové krkovice po 200 g
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku
- 40 g sádla
- 5 snítek rozmarýnu
- 200 ml bílého víno
- 250 g červené řepy
- 120 g mrkve
- 2 lžíce medu
- 200 g bulguru
- 70 g másla
Dresink:
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce vinného octa
- 100 ml olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 chilli papričky
- 3 jarní cibulky
🥘 Postup přípravy
1. Maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným oloupaným česnekem a dáme do pekáčku. Přidáme sádlo, 3 snítky rozmarýnu a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 70 minut doměkka. Během pečení podlijeme maso dle potřeby trochou vody. Asi 20 minut před koncem pečení přilijeme víno.
2. Řepu a mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme medem a pečeme společně s krkovicí asi 20 minut doměkka.
3. Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Dáme ho do mísy a přidáme upečenou zeleninu. V menší misce smícháme med, ocet, olej, sůl a pepř. Do dresinku přidáme najemno nakrájené očištěné chilli papričky a jarní cibulku, promícháme a přelijeme jím bulgur se zeleninou v míse.
4. Hotové maso přendáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek zjemníme máslem a přidáme na menší kousky natrhaný zbylý rozmarýn. Vepřovou krkovici podáváme společně s bulgurovým salátem přelitou výpekem.








Napsat komentář