Pečené kuře s novými bramborami, citronem a pepřem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

a jejich super tenká slupka, kterou není třeba loupat, přímo vybízí k pečení dohromady s ostatními ingrediencemi. Tentokrát jsme se zaměřili na , a pepř. Vyzkoušíte?

🍓 Ingredience

  • 8 kuřecích horních stehen s kostí
  • 70 g másla
  • 700 g nových brambor
  • 1 citron
  • 1 lžička pepře barevného celého

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Kuřecí maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte. Kůží dolů narovnejte do nevymazaného pekáčku (horkem pustí trochu tuku a šťávy). Vložte do trouby.

Krok 2: Po asi 10–15 minutách, když začne zlátnou, otočte kůží nahoru, přidejte kostky másla, podle velikosti na poloviny až čtvrtiny překrájené nové (pokud máte opravdu malé, klidně je nechte celé) a nahodile poklaďte plátky citronu.

Krok 3: Nakonec přidejte pepř – vystačíte si s černým či zeleným pepřem, lepší je ale sáhnout po směsi. Použijte buď klasickou směs „pepř čtyř barev“, nebo já jsem si oblíbila směs, která se jmenuje Královna pepřů. Najdete v ní navíc i koriandru, drcené nové a hořčičné semínko.

Krok 4: Takto pečte asi 75 minut, dokud nejsou brambory hotové a kuře upečené dozlatova. Během pečení opakovaně přelévejte výpekem, do kterého dle potřeby můžete přidat trochu vody.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/pecene-kure-s-novymi-bramborami-citronem-a-peprem-65011




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *