🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Nové brambory a jejich super tenká slupka, kterou není třeba loupat, přímo vybízí k pečení dohromady s ostatními ingrediencemi. Tentokrát jsme se zaměřili na kuře, citron a pepř. Vyzkoušíte?
🍓 Ingredience
- 8 kuřecích horních stehen s kostí
- sůl
- 70 g másla
- 700 g nových brambor
- 1 citron
- 1 lžička pepře barevného celého
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Kuřecí maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte. Kůží dolů narovnejte do nevymazaného pekáčku (horkem pustí trochu tuku a šťávy). Vložte do trouby.
Krok 2: Po asi 10–15 minutách, když začne zlátnou, otočte kůží nahoru, přidejte kostky másla, podle velikosti na poloviny až čtvrtiny překrájené nové brambory (pokud máte opravdu malé, klidně je nechte celé) a nahodile poklaďte plátky citronu.
Krok 3: Nakonec přidejte pepř – vystačíte si s černým či zeleným pepřem, lepší je ale sáhnout po směsi. Použijte buď klasickou směs „pepř čtyř barev“, nebo já jsem si oblíbila směs, která se jmenuje Královna pepřů. Najdete v ní navíc i semínka koriandru, drcené nové koření a hořčičné semínko.
Krok 4: Takto pečte asi 75 minut, dokud nejsou brambory hotové a kuře upečené dozlatova. Během pečení opakovaně přelévejte výpekem, do kterého dle potřeby můžete přidat trochu vody.








Napsat komentář