🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Pečené kuřecí stehno milují děti i dospělí. Je to nejšťavnatější část kuřecího masa a dá se upéct klasicky jen se solí nebo různým způsobem vylepšit. Jeho příprava netrvá dlouho a tak, rozhodnete-li se pro pečené kuřecí stehno k nedělnímu obědu, můžete si dokonce i přispět.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1
Kuřecí stehna omyjeme nasolíme a naklademe do hlubšího pekáče kůží vzhůru.
2
Podlijeme sklenicí vody a vložíme do trouby vyhřídej na 190 stupňů. Teplotu snížíme na 175 a pečeme asi 30 minut.
3
Potom stehna obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Během celé doby pečení stehna kontrolujeme, aby se nepřipálila, a poléváme šťávou z výpeku, aby se příliš nevysušila. Pokud je šťávy v pekáči málo, doplníme ji horkou vodou.
4
Opět otočíme kůží vzhůru. Můžeme zapnout gril nebo horký vzduch a dopéct na posledních 10-15 minut do křupava.
Doba pečení je orientační a závisí na velikosti stehen. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem nebo s ovocným kompotem podle chuti.
☕️ Poznámka
Vylepšení:
Pokud si chceme chuť kuřecího masíčka trošku ozvlášnit, můžeme ho během pečení potírat marinádou připravenou z medu, česneku a chilli. Med na kuřecí kůrce krásně zkaramelizuje a dodá kuřeti jemně nasládlou chuť.
Kuřecí stehna můžeme položit na lůžko z kořenové zeleniny a cibule. Zelnina a cibule nasáknou šťávou z kuřata a získáme tak skvělou přílohu z jednoho pekáče.
Ke kuřecím stehnům můžeme přidat předem namočené houby, čímž získáme jedinečnou kombinaci pečených kuřecích stehen a houbové omáčky.
🍏 Výživa
Energie: 920 kcal
Bílkoviny: 72 g
Sacharidy: 0 g
Tuky: 72 g
Vláknina: 0 g
🔗 Zdroj:








Napsat komentář