Pečené plátky kořenové zeleniny

, , , ,

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 3 velké
  • 3-4 velké mrkve
  • 4 větší pastináky

Na marinádu

  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • mořská

🥘 Postup přípravy

1.
Předehřejte si troubu na 200°C horký vzduch. Vymažte si trochou oleje zapékací nádobu, něco jako byste použili na lasagne. Zeleninu i brambory si očistěte, oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Ideální je mít mandolínu, protože pak budou plátky všechny stejné a zabere vám to 1/3 času.
2.
Teď začněte postupně a střídavě skládat vedle sebe plátky všech druhů zeleniny spolu s bramborou. Na závěr celý obsah zapékací nádoby dokonale potřete marinádou a pečte do tmavo-zlata přibližně 25 minut.

☕️ Poznámka

Tip.:
Taková varianta pro líné je, všechnu zeleninu dát na plech, pořádně promíchat s marinádou a jen tak ledabyle rozprostřít po plechu. Výsledkem budou skvělé zeleninou , které sice nebudou úhledně naskládané v zapékací nádobě, ale věřte mi, že je budou všichni milovat ještě možná o trochu víc.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *