Perníková roláda s mascarpone a hruškami

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 roláda

🍪 Popis

Která chuť je tak oblíbená, že si bez ní děti ani dospělí nedokážou představit vánoční svátky a rádi si ji dopřejí i kdykoliv během roku? Jaká vůně je tak specifická, že ji rozpoznáte na sto honů a s chutí si ji dopřáváte v dezertech i v kávě? Zkuste milovanou perníkovou chuť spojit s hruškami a vykouzlete perfektní roládu.

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 3 vejce
  • 60 g cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 58 g hladké mouky
  • 3 g kakaa
  • 1/4 lžičky perníkového

Na náplň

  • 200 g hrušek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka mleté
  • 100 g
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 lžíce cukru moučka

Na ozdobení

  • 1 hruška
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 30 g čokolády 70%
  • 1 granátové

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C (horkovzduch). Plech vyložte pečicím papírem a připravte si čistou utěrku.

Krok 2: Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte lžíci oleje. Do mísy prosejte mouku s kakaem a perníkovým kořením. Směs zlehka promíchejte nejlépe silikonovou stěrkou.

Krok 3: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřete na plát velký asi 35 × 23 cm. Vložte do trouby a pečte osm minut.

Krok 4: Upečený korpus vyndejte z trouby, nechte minutu až dvě „orazit“ a přeložte na čistou utěrku. Pak stočte do rolády a nechte vychladnout.

Krok 5: Zatím nakrájejte hrušky na kostičky. V misce promíchejte s javorovým sirupem a špetkou skořice. Rozprostřete na plech a pečte při 190 °C asi deset minut doměkka. Nechte zchladnout.

Krok 6: Smetanu vyšlehejte s mascarpone a cukrem dotuha. Trochu krému si dejte stranou na ozdobení.

Krok 7: Stočený korpus na roládu opatrně rozložte, potřete krémem, posypejte kostičkami pečených hrušek a stočte.

Krok 8: Hrušku na ozdobení rozkrájejte na měsíčky a zbavte jadérek. Lehce potřete javorovým sirupem a upečte v troubě dozlatova.

Krok 9: Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a roládu lehce přelijte pramínky čokolády. Zbylým krémem ozdobte pomocí zdobicího sáčku hřbet rolády a doplňte kousky pečených hrušek. Nakonec posypejte zrníčky z granátového .

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/pernikova-rolada-s-mascarpone-a-hruskami-67856




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *