Polomáčené kešu rohlíčky

, ,

🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.

🍽️ Množství: 50 ks

🍪 Popis

Polomáčené jsou známá věc, ale co třeba takové polomáčené kešu rohlíčky? Perfektní tip na nevšední cukroví, po kterém se budete olizovat až za ušima.

🍓 Ingredience

  • máslo 210 g
  • hladká pšeničná nebo hladká (celozrnná) špaldová mouka 320 g
  • kešu 100 g
  • 3 lžíce
  • + moučkový 2 lžíce (volitelný)
  • žloutky 2 ks
  • 2 lžičky (nebo z 1 vanilkového lusku)
  • 70% čokoláda 200 g
  • lyofilizované nebo sekané kešu/ na posypání

🥘 Postup přípravy

Rozemelte si kešu . Smíchejte je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou.
Vše uhněťte. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá.
Poté vložte minimálně na 30 minut do lednice, můžete však přes celou noc.
Z těsta vytvarujte rohlíčky, položte je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dejte na 15 minut vychladit.
Rozehřejte si troubu na 170 °C a následně v ní rohlíčky pečte 10 minut. Opět nechte vyhladit a až poté je sbírejte z plechu. Jinak se mohou polámat.
V horké lázni si rozpusťte čokoládu, rohlíčky do ní namáčejte, pokládejte zpět na plech na pečicí papír a ihned posypte ovocem nebo sekanými oříšky.
A opět je dejte s celým plechem vychladit. Vychlazené naskládejte do zavíratelné dózy a skladujte v chladu.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/polomacene-kesu-rohlicky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *