🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.
🍽️ Množství: 50 ks
🍪 Popis
Polomáčené sušenky jsou známá věc, ale co třeba takové polomáčené kešu rohlíčky? Perfektní tip na nevšední cukroví, po kterém se budete olizovat až za ušima.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Rozemelte si kešu oříšky. Smíchejte je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou.
Vše uhněťte. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá.
Poté vložte minimálně na 30 minut do lednice, můžete však přes celou noc.
Z těsta vytvarujte rohlíčky, položte je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dejte na 15 minut vychladit.
Rozehřejte si troubu na 170 °C a následně v ní rohlíčky pečte 10 minut. Opět nechte vyhladit a až poté je sbírejte z plechu. Jinak se mohou polámat.
V horké lázni si rozpusťte čokoládu, rohlíčky do ní namáčejte, pokládejte zpět na plech na pečicí papír a ihned posypte ovocem nebo sekanými oříšky.
A opět je dejte s celým plechem vychladit. Vychlazené naskládejte do zavíratelné dózy a skladujte v chladu.








Napsat komentář