🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Pracny jsou tradiční a já je miluju. Pár let jsem je teď nepekla a byla to chyba 😉 Když k tomu máte při práci v rukách prastaré formičky, které používala už vaše prababička, nemá to chybu! Recept je také spíš tradiční, rodinný, jenom zásadně nepoužívám bílý cukr. A cukr moučku nahrazuju strouhaným kokosem nebo rýžovou moukou…pro tu sváteční atmosféru.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Bude díky množství ořechů trochu drolivé, ale přesto se dá zpracovat do bochníku. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Těstem plníme formičky na pracny asi jen ze 2/3, protože trochu ještě vyběhnou. Pečeme při 175°C asi 20 minut, záleží na tvaru a velikosti formiček. Když přetahnete vhodnou dobu pečení můžou zhořknout nebo se připálit. S menšími formičkami bych volila raději péct při 150°C. Po zchladnutí vyklopíme a posypeme moučkou nebo kokosem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
http://www.apiastrum.cz/2017/12/pracny.html








Napsat komentář