🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Pracny jsou tradiční a já je miluju. Pár let jsem je teď nepekla a byla to chyba 😉 Když k tomu máte při práci v rukách prastaré formičky, které používala už vaše prababička, nemá to chybu! Recept je také spíš tradiční, rodinný, jenom zásadně nepoužívám bílý . A cukr moučku nahrazuju strouhaným kokosem nebo rýžovou moukou…pro tu sváteční atmosféru.

🍓 Ingredience

  • 500g hladké špaldové mouky
  • 250g vlašských ořechů (najemno nasekaných)
  • 250g másla nebo
  • 200g třtinového cukru nebo max. 100g agávového sirupu
  • 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 vejce
  • 1 lžička kvalitního perníkového (postup na domácí nejdete zde 😉
  • 30g kvalitního kakaa

🥘 Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto. Bude díky množství ořechů trochu drolivé, ale přesto se dá zpracovat do bochníku. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Těstem plníme formičky na pracny asi jen ze 2/3, protože trochu ještě vyběhnou. Pečeme při 175°C asi 20 minut, záleží na tvaru a velikosti formiček. Když přetahnete vhodnou dobu pečení můžou zhořknout nebo se připálit. S menšími formičkami bych volila raději péct při 150°C. Po zchladnutí vyklopíme a posypeme moučkou nebo kokosem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *