🕒 Doba přípravy: 15 min.
🍪 Popis
I když je pes od přírody masožravec a maso je pro nějtudíž životně důležité, řada psů chtě – nechtě musí skončit na vegetariánské stravě kvůli alergii na masovou složku v krmivu. Tato alergie vzniká převážně z nevyvážené stravy anebo z nekvalitního komerčního krmiva plného odpadních masových produktů a chemikálií. Tyto zdravé, velice chutné a voňavé sýrové tyčky, se stanou pro Vašeho pejska vítaným zpestřením a oživením jeho jídelníčku. Sýrové tyčky budou milovat i pejsci bez alergie a to doslova do posledního drobečku…
🍓 Ingredience
- 200 g celozrné pšeničné mouky
- 75 g kukuřičné mouky
- 65 g strouhaného sýra – parmezán
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sušeného česneku v prášku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 vejce o velikosti M
- K tomu navíc:
- pšeničná mouka na vál
🥘 Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem – pergamenem.
- Do mísy velkého hnětače nasypte pšeničnou a kukuřičnou mouku, nastrouhaný parmezán, prášek česnekový i do pečiva a přidejte olivový olej. Vše míchejte hnětacími metlami cca 1 minutu. Následně přidejte 120 ml vody a míchejte další 4 minuty, dokud se těsto nepřestane lepit k míse hnětače. Nemáte-li hnětač, použijte větší mísu a dřevěnou vařečku.
- Uhnětené těsto vyklopte na moukou zlehka posypaný vál a propracujte rukama, dokud se nepřestane lepit. Poté těsto rozválejte na sílu cca 5mm a vidličkou několikrát těsto propíchněte. Následně nožem nebo radýlkem těsto začněte krájet na přibližně stejné tyčinky o velikosti 12 cm délka a 1,5 šířka. Po nakrájení tyčky opatrně přeneste na plech.
- Vejce rozkvedlejte s 1 lžíci vody a tímto potřete tyčky. Poté posypte zbylým parmezánem.
- Vložte plech do vyhřáté trouby a pečte 25-30 minut, dokud tyčky nezískají zlatavý nádech.
☕️ Poznámka
Na závěr nechte na mřížce tyčky vychladnout a poté můžete začít rozmazlovat chuťové buňky svého psího kámoše…








Napsat komentář