🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.
🍓 Ingredience
- 4 červené silnostěnné papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
- 1 konzerva třešňových rajčátek
- 800 ml zeleninového vývaru + na případné rozředění
- 1 lžička odrhnutých lístků tymiánu + pár snítek na ozdobení (do základu
- polévky lze použít i sušený)
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce krupicového cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- žluté pečené papriky nakládané v oleji, okapané a nakrájené na proužky
🥘 Postup přípravy
1 Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.) Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte semínka a nakrájejte je na kousky.
2 Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a vývar a společně vařte asi 15 minut. Přidejte ocet, cukr a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.
3 Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/rajcatova-polevka-s-pecenymi-paprikami








Napsat komentář