Rajčatová polévka s pečenými paprikami

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Polévka, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém.

🍓 Ingredience

  • 4 červené silnostěnné papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
  • 1 konzerva třešňových rajčátek
  • 800 ml zeleninového vývaru + na případné rozředění
  • 1 lžička odrhnutých lístků tymiánu + pár snítek na ozdobení (do základu
  • polévky lze použít i sušený)
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • a čerstvě
  • žluté pečené papriky nakládané v oleji, okapané a nakrájené na proužky

🥘 Postup přípravy

1 Rozehřejte gril v troubě na maximum,papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril péct, dokud jim nezčerná slupka. (Případně můžete papriky opéct i na plynovém hořáku.) Z upečených paprik stáhněte slupku (můžete je předtím nechat chvíli zapařit zakryté fólií v misce), pak z nich vyjměte a nakrájejte je na kousky.

2 Na olivovém oleji opečte cibuli dosklovita, poté ji zasypte tymiánem a chvíli opékejte, nakonec vhoďte česnek a ještě trochu opečte. Vlijte konzervu rajčat a a společně vařte asi 15 minut. Přidejte , a nakrájené pečené papriky a dochuťte solí a pepřem. Pokud chcete raději polévku hladkou, můžete ji v této fázi rozmixovat, pokud ne, jste hotovi.

3 Rozdělte do misek či talířů, ozdobte naloženými proužky žluté papriky a snítkami tymiánu a podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *