🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Výrazně aromatické…

🍓 Ingredience

  • 2 prsní řízky po 150 g
  • olivový na potírání
  • lžíci rozemnuté dobromysli nebo majoránky (nebo jejich směs)
  • pepř
  • chlebovou placku (pita nebo arabský )

Na tsatsiki:

  • 150 g bílého jogurtu
  • 75 g žervé nebo lučiny malou skleníkovou okurku, neloupanou, jen dobře omytou
  • 2–3 utřené stroužky česneku
  • kopr na dozdobení (nemusí být)
  • sůl

🥘 Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na co nejmenší – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých ů.

2. Tsatsiki: rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem.

☕️ Poznámka

  • Energie221.5 kcal
  • Bílkoviny30 g
  • Sacharidy6.5 g
  • Tuky7.5 g

https://www.apetitonline.cz/recept/recke-spizky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *