🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Tohle jídlo by si s chutí dala Princezna Koloběžka. Je to rizoto a není to rizoto, je to plné zeleniny a zároveň i masa… Rýži nahrazují mleté růžičky květáku a brokolice a zelí, lososa zkuste sehnat divokého – na rozdíl těch z farem má pevné libové maso plné zdraví prospěšných vitaminů a minerálů.
🍓 Ingredience
- středně velký květák 1/2 ks
- větší brokolice 1 ks
- menší hlávka zelí 1/2 ks
- cibule 1/2 ks
- ghí nebo domácí sádlo 1 lžíce
- divoký losos 300 g
- hovězí vývar 250 g
- hrášek 80 g
- mrkev 1 ks
- kokosové aminos 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- parmazán k podávání
- hladkolistá petržel k podávání
🥘 Postup přípravy
1
Růžičky květáku a brokolice po částech rozmixujte v mixéru typu kutr na malé, jako rýže vypadající kousky zeleniny. Zelí nakrájejte na menší kousky a zopakujte stejný postup jako u brokolice a květáku.
2
Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna ji opékejte na středním stupni na rozehřátém ghí nebo sádle dozlatova. Lososa nakrájejte na kostičky, vsypte ho k cibuli a restujte zhruba 3 minuty. Přidejte zeleninovou rýži, promíchejte a smažte dalších 5 minut.
3
Mezitím uvařte v jiném hrnci ve vroucí vodě hrášek a očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky.








Napsat komentář