🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Španělské ptáčky miluje snad každý, ne vždy je ale čas zavinout úhledné roládky. Místo toho si ptáčky ale můžete udělat jako „ptáčkovou“ omáčku – na její přípravu se ostatně hodí i levnější hovězí přední maso. Rozbalenou verzi ocení i děti.
🍓 Ingredience
- 3 cibule
- rostlinný olej
- 700 g hovězího krku
- sůl a pepř
- 75 g uzeného špeku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 2 kyselé okurky
- 1 párek
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Když zesklovatí, přidejte na kostky nakrájené maso a kostičky špeku. Zprudka orestujte, aby se zatáhlo.
Krok 2: Přidejte sůl, pepř, hořčici a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale hladina byla jen těsně nad ním. Takto za občasného promíchání duste asi 70 minut.
Krok 3: Mezitím vejce uvařte natvrdo (tedy 10 minut od bodu varu), nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Stejně tak pokrájejte kyselou okurku, párek nakrájejte na kolečka.
Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidejte všechny připravené ingredience a nechte je v omáčce prohřát a pustit chuť. Ideální příloha je dušená rýže, někdo preferuje knedlíky.








Napsat komentář