Rozlítané ptáčky aneb ptáčková omáčka

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Španělské ptáčky miluje snad každý, ne vždy je ale čas zavinout úhledné roládky. Místo toho si ptáčky ale můžete udělat jako „ptáčkovou“ omáčku – na její přípravu se ostatně hodí i levnější maso. Rozbalenou verzi ocení i děti.

🍓 Ingredience

  • 3 cibule
  • 700 g hovězího krku
  • a pepř
  • 75 g uzeného špeku
  • 2 lžíce plnotučné
  • 2 vejce
  • 2 kyselé okurky
  • 1 párek

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Když zesklovatí, přidejte na kostky nakrájené maso a kostičky špeku. Zprudka orestujte, aby se zatáhlo.

Krok 2: Přidejte sůl, pepř, hořčici a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale hladina byla jen těsně nad ním. Takto za občasného promíchání duste asi 70 minut.

Krok 3: Mezitím vejce uvařte natvrdo (tedy 10 minut od bodu varu), nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Stejně tak pokrájejte kyselou okurku, nakrájejte na kolečka.

Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidejte všechny připravené ingredience a nechte je v omáčce prohřát a pustit chuť. Ideální příloha je dušená , někdo preferuje knedlíky.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/rozlitane-spanelske-ptacky-59632




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *