🍓 Ingredience
Na omáčku
- ryba
- jedna lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml rybího vývaru
- 5 snítek estragonu
- 5 snítek petrželky
- 1 bobkový list
🥘 Postup přípravy
Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného promíchávání vařte asi 20 minut, až vznikne hustá hladká omáčka. Pak ji přeceďte přes sítko, vmíchejte nasekaný estragon a nechte 1 minutu na mírném plameni táhnout. Rybu poprašte moukou se solí a pepřem, osmažte na směsi másla a oleje, 2–3 minuty z každé strany. Na talíř vlijte vždy trochu omáčky, položte osmaženou rybu a doplňte estragonem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.recepty.cz/recept/ryba-na-estragonu-z-provence-148975








Napsat komentář