🍓 Ingredience

Na omáčku

  • jedna lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml rybího vývaru
  • 5 snítek estragonu
  • 5 snítek petrželky
  • 1 bobkový list

🥘 Postup přípravy

Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte , přidejte a a za občasného promíchávání vařte asi 20 minut, až vznikne hustá hladká omáčka. Pak ji přeceďte přes sítko, vmíchejte nasekaný a nechte 1 minutu na mírném plameni táhnout. Rybu poprašte moukou se solí a pepřem, osmažte na směsi másla a oleje, 2–3 minuty z každé strany. Na talíř vlijte vždy trochu omáčky, položte osmaženou rybu a doplňte estragonem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *