Ryba pečená s celerem a křenem

, , , ,

🍓 Ingredience

  • filé 750 gramů
  • máslo 120 gramů
  • mouka pšeničná hladká 40 gramů
  • víno bílé 120 mililitrů
  • 50 gramů (nastrouhaný)
  • 30 gramů (nastrouhaný)
  • vejce 2 kusy (vařená)
  • kadeřavá/ 1/2 hrsti (na ozdobu)
  • 1/2 hrsti (na ozdobu)
  • pepř černý (mletý)

🥘 Postup přípravy

Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku.

Maso podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte.

Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/maso/ryby-plody-more/morske/ryba-pecena-s-celerem-krenem-1654/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *