🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Vykouzlete sobě i celé rodině zdravé, rychlé jídlo, na kterém si pochutnají i ti, co rybu moc nemusí. Křupavá spolu s kořeněnou rybou a svěžím dipem jsou zkrátka perfektní kombinace.

🍓 Ingredience

  • 250 g tresky

MARINÁDA

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička oregana
  • a pepř

ZELENINA

  • 100 g červeného zelí
  • 100 g mrkve
  • 1/4 červené
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • sůl

DIP

  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli omáčky sriracha
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

K PODÁVÁNÍ

  • 2 pšeničné tortilly
  • čerstvý
  • jalapeños

🥘 Postup přípravy

01.
Rybu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. V misce promíchejte ingredience na marinádu a kousky ryby pěkně obalte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C 10 minut.
02.
Mezitím nakrouhejte zelí na slabé nudličky. pomocí škrabky naškrábejte na tenké plátky anebo nakrájejte na tenké . Cibuli nakrájejte na tenké klínky nebo půlkolečka. Zelí s mrkví a cibulí vložte do mísy, zakápněte 1–2 lžičkami citronové šťávy, javorovým sirupem, olejem a osolte. Promíchejte.

03.
Připravte si dip – promíchejte zakysanou smetanu nebo majonézu s pikantní omáčkou sriracha, ½-1 lžící citronové nebo limetkové šťávy a prolisovaným česnekem. Osolte.
04.
Tortilly opečte na pánvi. Můžete použít dvě větší anebo ideálně 4 minitortilly (o průměru 15 cm). Do každé vložte zeleninu, obložte rybou, zakápněte dipem a zasypejte koriandrem a chilli papričkou.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-masa-rybi-tacos-84886




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *