🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Vykouzlete sobě i celé rodině zdravé, rychlé jídlo, na kterém si pochutnají i ti, co rybu moc nemusí. Křupavá zelenina spolu s kořeněnou rybou a svěžím dipem jsou zkrátka perfektní kombinace.
🍓 Ingredience
- 250 g tresky
MARINÁDA
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř
ZELENINA
- 100 g červeného zelí
- 100 g mrkve
- 1/4 červené cibule
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- sůl
DIP
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky chilli omáčky sriracha
- 1 stroužek česneku
- sůl
K PODÁVÁNÍ
- 2 pšeničné tortilly
- čerstvý koriandr
- jalapeños
🥘 Postup přípravy
01.
Rybu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. V misce promíchejte ingredience na marinádu a kousky ryby pěkně obalte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C 10 minut.
02.
Mezitím nakrouhejte zelí na slabé nudličky. Mrkev pomocí škrabky naškrábejte na tenké plátky anebo nakrájejte na tenké hranolky. Cibuli nakrájejte na tenké klínky nebo půlkolečka. Zelí s mrkví a cibulí vložte do mísy, zakápněte 1–2 lžičkami citronové šťávy, javorovým sirupem, olejem a osolte. Promíchejte.
03.
Připravte si dip – promíchejte zakysanou smetanu nebo majonézu s pikantní omáčkou sriracha, ½-1 lžící citronové nebo limetkové šťávy a prolisovaným česnekem. Osolte.
04.
Tortilly opečte na pánvi. Můžete použít dvě větší anebo ideálně 4 minitortilly (o průměru 15 cm). Do každé vložte zeleninu, obložte rybou, zakápněte dipem a zasypejte koriandrem a chilli papričkou.








Napsat komentář