🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Máte chuť na něco dobrého a rychlého, co vás v létě nasytí i osvěží zároveň? Připravte si jednoduchý a krásně barevný tuňákový salát s vejci a zeleninou. Bude vám chutnat!
🍓 Ingredience
Na tuňákový salát
Na zálivku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce francouzské hořčice
- sůl a pepř
K podávání
- čerstvá pažitka
- 1 plátek citronu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo a necháte je zchladnout.
Krok 2: Cuketu nakrájejte na kolečka, osolte a přidejte sušený česnek. Poté krátce orestujte na oleji z obou stran a dejte stranou.
Krok 3: Nyní si připravte zálivku. Olej z tuňákové konzervy slijte do skleničky a přidejte olej, hořčici, sůl a pepř. Směs vyšlehejte pomocí metličky do majonézové konzistence. (Anebo skleničku zašroubujte víčkem a vše jednoduše protřepejte.)
Krok 4: Na talíř dejte nejprve natrhané listy salátu, přidejte na plátky nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené ředkvičky, kukuřici, tuňáka, na kolečka nakrájená vejce a cibuli a nakonec salát zalijte připravenou zálivkou.
Krok 5: Salát zasypejte sýrem feta. Můžete přidat i čerstvou pažitku a přidat plátek citronu. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem.








Napsat komentář