🕒 Doba přípravy: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Rýži propláchneme v sítu pod proudem studené tekoucí vody, nasypeme ji do hrnce a zalijeme mlékem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj tupou stranou nože dřeň, přidáme ji do hrnce s rýží a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 – 25 minut doměkka.
Jahody omyjeme, otrháme z nich stopky a necháme odkapat. Poté je překrájíme na kousky.
Uvařenou rýžovou kaši dochutíme moučkovým cukrem, rozdělíme ji na porce a každou obložíme a posypeme nakrájenými jahodami.
☕️ Poznámka
Místo jahod vyzkoušejte i jiné letní ovoce, třeba meruňky, broskve, angrešt, rybíz, maliny nebo borůvky.








Napsat komentář