Rýžové nudle Pad Thai s krevetami

, , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 400 g širokých rýžových nudlí
  • 2 mrkve
  • 3 jarní cibulky
  • 40 g zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g krevet
  • 4 lžíce arašídového oleje
  • 2 chilli papričky
  • 4 vejce
  • omáčku Pad Thai
  • mletý mix pepřů
  • 1 svazek koriandru
  • 50 g klíčků
  • 2 limety

🥘 Postup přípravy

1. namočíme do studené nebo vlažné vody na tři čtvrtě až jednu hodinu, nebo aby nudle zplihly, ale stále byly pevné na dotek. Až lehce změknou, scedíme je.

2. , jarní cibulku, a česnek očistíme. Zázvor s česnekem nasekáme nadrobno, mrkev s jarní cibulkou a chilli papričkou nakrájíme na nudličky. oloupeme a odstraníme střívka.

3. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme , vložíme krevety a zprudka osmahneme. Růžové krevety vyndáme z pánve a ve výpeku orestujeme česnek a zázvor. Po 2 minutách přidáme mrkev, jarní cibulku a chilli papričku. Vlijeme rozšlehaná vejce a nepřestáváme míchat.

4. Nakonec ochutíme omáčkou Pad Thai. Vše povaříme další 2 minuty, ochutíme solí, pepřem a v pánvi promícháme s nudlemi. Hotové Pad Thai smícháme s nasekaným koriandrem a s mungo . Podáváme s limetkou.

☕️ Poznámka

Pokud nechceme použít již hotovou Pad Thai omáčku, můžeme si jí vyrobit sami. Smícháme 3 lžíce rybí omáčky se 2 lžícemi tamarindové pasty, lžící vody, 2 lžícemi palmového cukru a dobře promícháme. Chuť a aroma upravíme na požadovanou kombinaci slané, kyselé a sladké.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *