🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Šafránové rizoto s cherry rajčátky je jednoduchý a bezmasý pokrm, který si pro jeho krasně žlutavou barvu a lahodnou chuť zamilujete na první pohled.

🍓 Ingredience

  • 300 g kulatozrnné
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • špetka šafránu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 250 g cherry rajčátek
  • 200 g zeleného hrášku
  • pár snítek tymiánu
  • 20 g másla
  • 50 g parmezánu

🥘 Postup přípravy

1. Oloupanou najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zesklovatění.

2. Přisypeme rýži a za stálého míchání osmažíme až zbělá.

3. Vmícháme šafrán, zalijeme vínem a promícháme. Na mírném plameni pomalu vaříme, postupně doléváme . Vývaru jenom tolik, aby byla rýže těsně ponořená. Teprve až se vsákne do rýže, přidáme další vývar. Občas promícháme. Toto opakujeme do změknutí rýže, asi 20-25 minut.

4. Až je rýže měkká, přisypeme a přepůlená rajčátka. Promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Odstavíme.

5. Vmícháme máslo, nastrouhaný a na kousky natrhaný . Podle chuti dosolíme a opepříme.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *