Salát s pečenou cizrnou

, , , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 400 gramů
  • 200 gramů (směs salátových listů)
  • červená 1 kus
  • bílý 200 gramů
  • česnek 2 stroužky
  • 1 lžíce (mletá)
  • pepř černý 1 lžička (mletý)
  • pepř kajenský 1/2 lžičky
  • hladkolistá 1 hrst
  • olivový (na zakápnutí)
  • tortilla (k podávání)

🥘 Postup přípravy

1. Ve větší misce smíchejte mletou papriku, pepř, a podle chuti sůl. Vsypte cizrnu, zakápněte olejem a promíchejte. Ochucenou cizrnu vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

2. Než se cizrna opeče, natrhejte a operte salátové listy a dejte je do mísy. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli. V jiné misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Jakmile je cizrna hotová, přidejte ji k salátu. Jogurtovou zálivku můžete vmíchat hned nebo ji podávat zvlášť, aby si svou porci ochutil každý sám. Podávejte s tortillami nebo chlebem pita.

☕️ Poznámka

Recept na pečenou cizrnu si zapamatujte. Chutná skvěle v salátu, jako příloha k masu či náplň v tacos i jako drobné pohoštění. Experimentujte s kořením a bylinkami a vylaďte si ji podle chuti.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *