🕒 Doba přípravy: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 400 g dýně hokkaidó
- olivový olej
- 1 lžička koriandrového semínka
- 1 lžička celého černého pepře
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 sušenou chilli papričku
- 150 g šunky prosciutto
- 100 g rukoly
- bílý balzamikový ocet
- 100 g kozího sýra
🥘 Postup přípravy
1. Dýni přepůlíme a vyjmeme z ní semena. Ty pak opláchneme a oddělíme je od sebe.
2. Neoloupanou dýni nakrájíme na měsíčky a spolu se semeny ji vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem.
3. Ve hmoždíři roztlučeme semínka koriandru, kuličky černého pepře, mořskou sůl a chilli papričku. Směs nasypeme na dýni a rukama promícháme. Dýni pečeme v předehřáté troubě na 190 ˚C asi 30 minut.
4. Na velký oválný talíř vyskládáme plátky prosciutta. Přidáme k nim teplou opečenou dýni a opražená semínka. Posypeme rukolou, pokapeme olivovým olejem a balzamikem. Na dýni dáme kousky kozího sýra. Podáváme s ciabattou.








Napsat komentář