🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1. Květy proberte, odstraňte případné nečistoty a vsypte do mísy. Přelijte je vlažnou vodou, přidejte na kolečka nakrájený citron, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte do druhého dne odstát v chladu.

2. Druhý den tekutinu slijte do hrnce a květy trochu pomačkejte, ať se z nich pořádně uvolní aroma. Do scezené tekutiny vsypte cukr a za občasného míchání svařte na hustý . Ten ještě teplý přelijte do čistých, vypařených sklenic a uzavřete. Skladujte v suchu a temnu, sirup vydrží až rokMnožství květů se nelekejte, sedmikrásky obvykle rostou v širokých pásech a požadované množství nasbíráte jako nic. Když budete rovnou trhat jen hlavičky, usnadníte si pozdější práci s přebíráním.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *