🕒 Doba přípravy: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Květy proberte, odstraňte případné nečistoty a vsypte do mísy. Přelijte je vlažnou vodou, přidejte na kolečka nakrájený citron, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte do druhého dne odstát v chladu.
2. Druhý den tekutinu slijte do hrnce a květy trochu pomačkejte, ať se z nich pořádně uvolní aroma. Do scezené tekutiny vsypte cukr a za občasného míchání svařte na hustý sirup. Ten ještě teplý přelijte do čistých, vypařených sklenic a uzavřete. Skladujte v suchu a temnu, sirup vydrží až rokMnožství květů se nelekejte, sedmikrásky obvykle rostou v širokých pásech a požadované množství nasbíráte jako nic. Když budete rovnou trhat jen hlavičky, usnadníte si pozdější práci s přebíráním.








Napsat komentář