🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Dramatická i elegantní barva předurčuje tuhle pastu na zvláštní příležitosti, třeba na romantický večer ve dvou, nejlépe na terase nad mořem se sklenkou bílého vína… Díky jednoduchému nákupu i přípravě ušetříte spoustu času, a ještě se stihnete zkrášlit. Ještě doplníme, že černé těstoviny se barví sépiovým inkoustem – koho by snad vystrašilo slovo sépie, může si stejně upravit i klasické světlé.
🍓 Ingredience
- těstoviny 200 g
- sušené sépiové špagety nebo linguine nebo 2 porce čerstvých
- sůl
- pepř
- čerstvě mletý
- česnek 2 stroužky
- 1–2 stroužky podle velikosti a chuti, zbavené klíčků
- olivový olej panenský 3 PL
- + k podávání
- víno bílé 1 PL
- suché
- citronová štáva 2 ČL
- agávový sirup 1 ČL
- nebo krupicového cukru
- citronová kůra
- nastrouhaná zesterem ze 2 citronů
- parmazán 40 g
- nastrouhaný + hobliny k podávání
- petrželka 2 hrsti
- hladkolistá, nasekaná
🥘 Postup přípravy
1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a vraťte do hrnce, pro jistotu uschovejte trochu vody z vaření.
2
Česnek utřete s 1 lžičkou soli, přidejte ho k těstovinám spolu s olivovým olejem, bílým vínem a citronovou šťávou promíchanými s agávovým sirupem nebo cukrem, aby se rozpustil, většinou citronové kůry a parmazánu. Promíchejte a podávejte s trochou oleje, nasekanou hladkolistou petrželkou a pepřem, ozdobené odloženou citronovou kůrou a hoblinami parmazánu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Energie: 1294 kcal
Bílkoviny: 48 g
Sacharidy: 114 g
Tuky: 69 g
Vláknina: 10 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/sepiove-testoviny-s-citronem-cesnekem








Napsat komentář