Sépiové těstoviny s citronem a česnekem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Dramatická i elegantní barva předurčuje tuhle pastu na zvláštní příležitosti, třeba na romantický večer ve dvou, nejlépe na terase nad mořem se sklenkou bílého vína… Díky jednoduchému nákupu i přípravě ušetříte spoustu času, a ještě se stihnete zkrášlit. Ještě doplníme, že černé těstoviny se barví sépiovým inkoustem – koho by snad vystrašilo slovo sépie, může si stejně upravit i klasické světlé.

🍓 Ingredience

  • těstoviny 200 g
  • sušené sépiové špagety nebo nebo 2 porce čerstvých
  • pepř
  • čerstvě mletý
  • česnek 2 stroužky
  • 1–2 stroužky podle velikosti a chuti, zbavené klíčků
  • panenský 3 PL
  • + k podávání
  • víno bílé 1 PL
  • suché
  • citronová štáva 2 ČL
  • agávový 1 ČL
  • nebo krupicového cukru
  • nastrouhaná zesterem ze 2 ů
  • parmazán 40 g
  • nastrouhaný + hobliny k podávání
  • petrželka 2 hrsti
  • hladkolistá, nasekaná

🥘 Postup přípravy

1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a vraťte do hrnce, pro jistotu uschovejte trochu vody z vaření. 
2
Česnek utřete s 1 lžičkou soli, přidejte ho k těstovinám spolu s olivovým olejem, bílým vínem a citronovou šťávou promíchanými s agávovým sirupem nebo cukrem, aby se rozpustil, většinou citronové kůry a parmazánu. Promíchejte a podávejte s trochou oleje, nasekanou hladkolistou petrželkou a pepřem, ozdobené odloženou citronovou kůrou a hoblinami parmazánu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie: 1294 kcal
Bílkoviny: 48 g
Sacharidy: 114 g
Tuky: 69 g
Vláknina: 10 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *