🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1 Lilek zbavte stopky, podélně ho rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka (menší lilky na kolečka). Dejte je na cedník, osolte, promíchejte a nechte 30 minut „vypotit“, aby nebyl hořký.
2 Cibuli a česnek oloupejte a obojí nakrájejte na plátky. Papriky i feferonku zbavte semínek, papriky nakrájejte na čtverce a feferonku na nudličky.
3 Na hlubší pánvi zahřejte olej a lehce v něm osmažte napřed několik minut cibuli a poté přihoďte na 2 minuty i česnek. Přidejte opláchnutý a osušený lilek, papriky a feferonku a za stálého míchání vše orestujte na prudším ohni. Pak ztlumte plamen, osolte a ještě asi 10 minut smažte.
4 Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a přidejte do pánve k horké zelenině. Na závěr směs promíchejte s ricottou a pokrm podávejte ozdobený bazalkou.
☕️ Poznámka
Lilek přitahuje kuchaře svým luxusním leskem a dramatickou barvou. A co teprve jeho máslová a sladce oříšková chuť! Doba přípravy: 20 minut + 30 minut na „vypocení“ lilku Suroviny na 4 porce:
Tip: Při restování česnek přidejte k cibuli až po chvíli. Na přípravu potřebuje kratší dobu než cibule, delším smažením by mohl zhořknout.
30 minut na „vypocení“ lilku








Napsat komentář