Široké nudle s pečeným lilkem a paprikami

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 1 kus
  • 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • zelená 1 kus
  • paprika žlutá 1 kus
  • paprika feferonka 1 kus
  • olivový 8 lžic
  • nudle 300 gramů (široké)
  • 250 gramů
  • bazalka (na ozdobení)

🥘 Postup přípravy

1 Lilek zbavte stopky, podélně ho rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka (menší lilky na kolečka). Dejte je na cedník, osolte, promíchejte a nechte 30 minut „vypotit“, aby nebyl hořký.

2 Cibuli a česnek oloupejte a obojí nakrájejte na plátky. Papriky i feferonku zbavte semínek, papriky nakrájejte na čtverce a feferonku na nudličky.

3 Na hlubší pánvi zahřejte olej a lehce v něm osmažte napřed několik minut cibuli a poté přihoďte na 2 minuty i česnek. Přidejte opláchnutý a osušený lilek, papriky a feferonku a za stálého míchání vše orestujte na prudším ohni. Pak ztlumte plamen, osolte a ještě asi 10 minut smažte.

4 Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a přidejte do pánve k horké zelenině. Na závěr směs promíchejte s ricottou a pokrm podávejte ozdobený bazalkou.

☕️ Poznámka

Lilek přitahuje kuchaře svým luxusním leskem a dramatickou barvou. A co teprve jeho máslová a sladce oříšková chuť! Doba přípravy: 20 minut + 30 minut na „vypocení“ lilku Suroviny na 4 porce:

Tip: Při restování česnek přidejte k cibuli až po chvíli. Na přípravu potřebuje kratší dobu než cibule, delším smažením by mohl zhořknout.

30 minut na „vypocení“ lilku

https://www.igurmet.cz/recepty/slane/testoviny/siroke-nudle-s-pecenym-lilkem-paprikami-8613/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *