🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 8 min.
🍽️ Množství: 6-8 porcí
🍪 Popis
Nejsnadnější je krém do sklenek nastříkat pomocí plastového sáčku s ustřihnutým rohem.
🍓 Ingredience
- 1 čerstvý ananas
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový lusk
- 250 g husté zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 2 sáčky vanilkového cukru
🥘 Postup přípravy
1 Ananas nakrájejte na kostky. V pánvi zahřívejte 2 minuty med a pak vsypte ananas a podélně rozkrojený vanilkový lusk. Na nízkém plameni nechte karamelizovat 7–8 minut za občasného míchání. Nechte vychladnout.
2 Zakysanou smetanu nebo hustý jogurt rozmíchejte s vanilkovým cukrem a nastříkejte do sklenek. Dejte na 1 hodinu vychladit, aby krém trochu zpevnil. Pak poklaďte karamelizovaným ananasem a podávejte.
☕️ Poznámka
Dezert můžete jako obměnu připravit i tak, že 2 sáčky vanilkového cukru a 4 žloutky utřete do pěny a místo zakysané smetany je promícháte s 250 g mascarpone.








Napsat komentář