🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Rychlých receptů na jídlo, které i na konci mrazivého dne prohřeje, není nikdy dost. Svoji službu vám určitě udělají japonské pohankové nudle soba. Stačí k nim přidat pár surovin a trochu vývaru a skvělé jídlo je na stole.
🍓 Ingredience
- 4 hrnky hovězího vývaru
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tmavého sezamového oleje
- sůl a pepř
- 2 svazky soba nudlí
- 4 hrsti čerstvého baby špenátu
- 2 mrkve
- 2 jarní cibulky
- 2 plátky hovězí roštěné
- rostlinný olej
Na dochucení
- 2 lžíce sezamových semínek
- omáčka teriyaki
- tmavý sezamový olej
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Hovězí vývar přiveďte k varu. Přidejte jemně nakrájený zázvor a jemně nasekaný česnek a asi 3 minuty povařte. Dochuťte lžičkou sezamového oleje a podle potřeby i solí a trochou pepře.
Krok 2: Zároveň přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody. Vložte 2 svazečky (asi 150 g) nudlí soba a 3 minuty povařte. Pak nudle sceďte a rozdělte do jednotlivých misek.
Krok 3: Rozehřejte v pánvi trochu rostlinného oleje. Plátky hovězí roštěné naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a zprudka po obou stranách opečte na pánvi – z každé strany asi 2 minuty. Horkou roštěnou nechte pár minut odležet v teple.
Krok 4: K nudlím do misky přidejte hrst špenátu, pár kousků tenkých plátků mrkve (dobře se dělají škrabkou na brambory nebo na sýr) a jemně nasekanou jarní cibulku. Zalijte hrnkem vroucího vývaru a nechte chvíli odstát.
Krok 5: Odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek k nudlím s polévkou. Můžete ihned podávat, na dochucení se hodí světlé i tmavé sezamové semínko, sezamový olej a teriyaki omáčka.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/soba-nudle-s-hovezim-masem-60576








Napsat komentář