Soba nudle s hovězím masem II

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Rychlých receptů na jídlo, které i na konci mrazivého dne prohřeje, není nikdy dost. Svoji službu vám určitě udělají japonské pohankové nudle soba. Stačí k nim přidat pár surovin a trochu vývaru a skvělé jídlo je na stole.

🍓 Ingredience

  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tmavého sezamového oleje
  • a pepř
  • 2 svazky soba nudlí
  • 4 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 2 plátky hovězí roštěné

Na dochucení

  • 2 lžíce sezamových semínek
  • omáčka teriyaki
  • tmavý sezamový

🥘 Postup přípravy

Krok 1: přiveďte k varu. Přidejte jemně nakrájený a jemně nasekaný česnek a asi 3 minuty povařte. Dochuťte lžičkou sezamového oleje a podle potřeby i solí a trochou pepře.

Krok 2: Zároveň přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody. Vložte 2 svazečky (asi 150 g) nudlí soba a 3 minuty povařte. Pak nudle sceďte a rozdělte do jednotlivých misek.

Krok 3: Rozehřejte v pánvi trochu rostlinného oleje. Plátky hovězí roštěné naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a zprudka po obou stranách opečte na pánvi – z každé strany asi 2 minuty. Horkou roštěnou nechte pár minut odležet v teple.

Krok 4: K nudlím do misky přidejte hrst špenátu, pár kousků tenkých plátků mrkve (dobře se dělají škrabkou na nebo na ) a jemně nasekanou jarní cibulku. Zalijte hrnkem vroucího vývaru a nechte chvíli odstát.

Krok 5: Odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek k nudlím s polévkou. Můžete ihned podávat, na dochucení se hodí světlé i tmavé sezamové semínko, a teriyaki omáčka.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *