Švestkovozázvorový koláč

, , ,

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

V misce smícháme našlehaný bílek se strouhankou, částí cukru a nasekaným kandovaným zázvorem. Zplátu těsta vykrojíme kruh, přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení a hustě propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo.

Do středu těsta nasypeme strouhankovou směs, vidličkou ji ktěstu dobře přitlačíme a necháme asi 5 cm široké volné okraje. Na směs naskládáme rozpůlené a vypeckované švestky řeznou stranou nahoru a posypeme je zbylým cukrem.

Okraje těsta ohneme směrem do středu a vytvoříme ozdobný okraj. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova. Před podáváním koláč pocukrujeme.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *