🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Ještě jste nezkoušeli tapioku? Hurá do toho! Výsledný pudink vás jistě zaujme nejen lahodnou chutí, ale také zábavnou texturou.
🍓 Ingredience
- 110 g tapiokových perel (cca 2/3 hrnku), k dostání ve zdravé výživě
- 800 ml kokosového nebo plnotučného mléka
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 vanilkového lusku, dřeň vyškrábnutá
- 125 ml tekutého medu nebo oblíbeného sirupu
- špetka soli
- sekané solené pražené pistácie nebo pražené solené mandle, plátky kokosu a/nebo jedlé květy na ozdobení
NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS
- 200 g nakrájeného ananasu (1 hrnek)
- 75 ml tekutého medu (110 g)
- špetka chilli vloček
- špetka soli
🥘 Postup přípravy
1 Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1–2 hodiny do lednice.
2 NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS: V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.
3 Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.








Napsat komentář