🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí nebo mandlové moučky
- 130 g másla
- 70 g třtinového cukru
- 1 vejce
Na dohotovení:
- 400 g mascarpone
- 150 g moučkového cukru
- semínka z 1 vanilkového lusku
- 1 vejce
- 600 g blum
🥘 Postup přípravy
1. Do mísy prosijeme hladkou mouku a mleté mandle. Přidáme máslo pokojové teploty, cukr a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut uležet v lednici. Dobře vychlazené mascarpone ušleháme s cukrem, vanilkou a vejcem do hladkého krému.
2. Těsto vyválíme a vykrojíme z něho 6 koleček o něco větších, než jsou formičky. Těsto přeneseme do forem a přebytečné okraje seřízneme. Přidáme krém z mascarpone a navrch rozložíme nakrájené blumy. Koláčky pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 751/3144
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-tartaletky-s-mandlemi.A180815_110010_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář