🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí nebo mandlové moučky
  • 130 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 vejce

Na dohotovení:

  • 400 g
  • 150 g moučkového cukru
  • z 1 vanilkového lusku
  • 1 vejce
  • 600 g blum

🥘 Postup přípravy

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku a . Přidáme máslo pokojové teploty, a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut uležet v lednici. Dobře vychlazené mascarpone ušleháme s cukrem, vanilkou a vejcem do hladkého krému.

2. Těsto vyválíme a vykrojíme z něho 6 koleček o něco větších, než jsou formičky. Těsto přeneseme do forem a přebytečné okraje seřízneme. Přidáme krém z mascarpone a navrch rozložíme nakrájené . Koláčky pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 751/3144




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *