🕒 Doba přípravy: 45 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 cibule
  • 7 lžic olivového oleje
  • 440 g sekaných rajčat z konzervy
  • špetka práškového cukru
  • 1 g šafránu
  • 100 ml bílého vína
  • 400 g těstovin (bucatini)
  • 400 g směsi plodů moře (, malé a velké , , )
  • hrst bazalky
  • 100 g strouhaného sýra na posypání

🥘 Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibulku. Asi po 5 minutách přilijeme rajčata z konzervy, osolíme, trochu osladíme, přisypeme šafrán a zalijeme vínem. Omáčku za občasného promíchání povaříme 20 minut.

2. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus (podle návodu na obalu). Scedíme je a necháme okapat.

3. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme plody moře a asi 5 minut je za stálého míchání restujeme. Pak přilijeme připravenou rajčatovou omáčku, vmícháme těstoviny a několik lístků bazalky natrhaných na menší kousky. Za stálého míchání ještě asi 3 minuty povaříme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme zbylou bazalkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 675/2826




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *