🕒 Doba přípravy: 45 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 1 cibule
- 7 lžic olivového oleje
- 440 g sekaných rajčat z konzervy
- sůl
- špetka práškového cukru
- 1 g šafránu
- 100 ml bílého vína
- 400 g těstovin (bucatini)
- 400 g směsi plodů moře (slávky, malé a velké krevety, chobotnice, kalamáry)
- hrst bazalky
- 100 g strouhaného sýra na posypání
🥘 Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibulku. Asi po 5 minutách přilijeme rajčata z konzervy, osolíme, trochu osladíme, přisypeme šafrán a zalijeme vínem. Omáčku za občasného promíchání povaříme 20 minut.
2. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus (podle návodu na obalu). Scedíme je a necháme okapat.
3. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme plody moře a asi 5 minut je za stálého míchání restujeme. Pak přilijeme připravenou rajčatovou omáčku, vmícháme těstoviny a několik lístků bazalky natrhaných na menší kousky. Za stálého míchání ještě asi 3 minuty povaříme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme zbylou bazalkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 675/2826
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-testoviny-s-plody-more.A190214_110009_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář