Tuňákové špagety alla puttanesca

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1–2 červené chilli papričky, nasekané
  • 40 g menších kaparů (poupat)
  • 50 g vypeckovaných černých oliv, nasekaných nahrubo
  • 2x 400 g konzerva krájených rajčat
  • 320 g tuňáka ve vlastní šťávě (cca 2 plechovky, podle gramáže)
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 350 g špaget +
  • 100 g baby špenátu
  • nasekaná bazalka nebo hladkolistá petrželka a nastrouhaný parmazán k podávání (nemusí být)

🥘 Postup přípravy

1 Ve velké pánvi na olivovém oleji opékejte asi 1 minutu česnek, oregano a chilli papričky (nenechte česnek zhnědnout!). Přidejte , olivy a rajčata. Vařte zhruba 5 minut, pak přidejte rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a nechte mírným varem probublávat dalších 15 minut.

2 Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendejte z vody rovnou do pánve s omáčkou. Promíchejte, vypněte vařič a vhoďte špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobte lístky bazalky či petrželky a nastrouhaným parmazánem, chcete-li.

☕️ Poznámka

  • Energie2004 kcal
  • Bílkoviny128 g
  • Sacharidy170 g
  • Tuky74 g

https://www.apetitonline.cz/recept/tunakove-spagety-alla-puttanesca




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *