🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1–2 červené chilli papričky, nasekané
- 40 g menších kaparů (poupat)
- 50 g vypeckovaných černých oliv, nasekaných nahrubo
- 2x 400 g konzerva krájených rajčat
- 320 g tuňáka ve vlastní šťávě (cca 2 plechovky, podle gramáže)
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 350 g špaget + sůl
- 100 g baby špenátu
- nasekaná bazalka nebo hladkolistá petrželka a nastrouhaný parmazán k podávání (nemusí být)
🥘 Postup přípravy
1 Ve velké pánvi na olivovém oleji opékejte asi 1 minutu česnek, oregano a chilli papričky (nenechte česnek zhnědnout!). Přidejte kapary, olivy a rajčata. Vařte zhruba 5 minut, pak přidejte rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a kůru a nechte mírným varem probublávat dalších 15 minut.
2 Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, ihned je pomocí servírovacích kleští přendejte z vody rovnou do pánve s omáčkou. Promíchejte, vypněte vařič a vhoďte špenát, který teplem sám dojde a zavadne. Ozdobte lístky bazalky či petrželky a nastrouhaným parmazánem, chcete-li.








Napsat komentář