🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1

🍪 Popis

zobeme většinou syrové, ale i upečené v koláči má své nepopiratelné kouzlo! Nám moc chutná v tvarohové bábovce, které šťavnaté kuličky vína dodají na vláčnosti. O polevě z červeného vína nemluvě!

🍓 Ingredience

Na bábovku

  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1.5 hrnku hroznového vína bez peciček
  • 2 lžíce na obalování

Na polevu

  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 2 lžíce červeného vína

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Sáhněte raději po vínu bez peciček. Pokud ho neseženete, rozpůlte ho a vypeckujte.

Krok 2: prošlehejte s cukrem.

Krok 3: Přidejte citronovou kůru, , vanilku a obě vejce.

Krok 4: Vmíchejte a prosátou mouku se sodou či kypřicím práškem.,

Krok 5: Omyté hrozny smíchejte s trochou mouky, aby v těstě neklesly ke dnu a zůstaly v bábovce rovnoměrně rozmístěné. Opatrně je vmíchejte do těsta.

Krok 6: Těsto rozetřete do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C 40 až 50 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě a poté vyklopte.

Krok 7: Přidat můžete i polevu z moučkového cukru a asi dvou lžic červeného vína. Pro hladší strukturu polevy ji krátce zahřejte na plotně, nebo v mikrovlnné troubě.

Krok 8: Polevu nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.

Krok 9: Dozdobte dalšími hrozny, nebo rovnou podávejte!

☕️ Poznámka

Místo citronové kůry přidejte do těsta pár lžic suchého bílého vína.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *