🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 bábovka
🍪 Popis
Hroznové víno zobeme většinou syrové, ale i upečené v koláči má své nepopiratelné kouzlo! Nám moc chutná v tvarohové bábovce, které šťavnaté kuličky vína dodají na vláčnosti. O polevě z červeného vína nemluvě!
🍓 Ingredience
Na bábovku
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 1 vanička tučného tvarohu
- 1 lžička citronové kůry
- 1.5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1.5 hrnku hroznového vína bez peciček
- 2 lžíce hladká mouka na obalování
Na polevu
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 2 lžíce červeného vína
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Sáhněte raději po vínu bez peciček. Pokud ho neseženete, rozpůlte ho a vypeckujte.
Krok 2: Olej prošlehejte s cukrem.
Krok 3: Přidejte citronovou kůru, sůl, vanilku a obě vejce.
Krok 4: Vmíchejte tvaroh a prosátou mouku se sodou či kypřicím práškem.,
Krok 5: Omyté hrozny smíchejte s trochou mouky, aby v těstě neklesly ke dnu a zůstaly v bábovce rovnoměrně rozmístěné. Opatrně je vmíchejte do těsta.
Krok 6: Těsto rozetřete do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C 40 až 50 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě a poté vyklopte.
Krok 7: Přidat můžete i polevu z moučkového cukru a asi dvou lžic červeného vína. Pro hladší strukturu polevy ji krátce zahřejte na plotně, nebo v mikrovlnné troubě.
Krok 8: Polevu nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.
Krok 9: Dozdobte dalšími hrozny, nebo rovnou podávejte!
☕️ Poznámka
Místo citronové kůry přidejte do těsta pár lžic suchého bílého vína.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/tvarohova-babovka-s-vinem-je-hrnickova-a-dlouho-vlacna-59061








Napsat komentář