🕒 Doba přípravy: 45 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Polévky jsou u nás velmi oblíbené a není se čemu divit, jsou totiž skvělé! Dnes pro vás máme vývar z uzeného masa. Že jste ho ještě neměli? To byste měli hned o víkendu napravit!
🍓 Ingredience
Na strouhání
- 50 g hrubé mouky
- 1 vejce
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel oškrábejte, celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).
Krok 2: Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.
Krok 3: Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.
Krok 4: Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.
Krok 5: Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.
Krok 6: Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/babicciny-recepty-poctiva-polevka-ktera-vas-postavi-na-nohy-16082








Napsat komentář