Uzený vývar s kapáním

, , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Polévky jsou u nás velmi oblíbené a není se čemu divit, jsou totiž skvělé! Dnes pro vás máme z uzeného masa. Že jste ho ještě neměli? To byste měli hned o víkendu napravit!

🍓 Ingredience

  • 300 g uzeného masa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 20 kuliček celého černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 3 l studené vody

Na strouhání

  • 50 g hrubé mouky
  • 1 vejce

🥘 Postup přípravy

Krok 1: a oškrábejte, očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).

Krok 2: Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.

Krok 3: Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.

Krok 4: Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.

Krok 5: Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.

Krok 6: Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *