Velký vajíčkový sendvič

, , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Vajíčková náplň burgerové housce nesmírně sluší. Nedáte-li ovšem bez masa ani ránu, doplňte tuhle dekadentní obdobu smaženky ještě křupavou slaninou. V každém případě si ale nezapomeňte k jejímu vychutnávání nachystat ubrousky. A připravte se na absolutní blaho.

🍓 Ingredience

  • máslo 2 ČL nebo
  • vejce 8 ks
  • pepř čerstvě mletý
  • 120 g ementálu, čedar, máslový – v plátcích
  • hamburgerová bulka 4 ks nebo sezamové, rozpůlené a podle chuti i nasucho opečené
  • 4 hrsti
  • okurky nakládané 4 ks na kolečka
  • rajčata cherry 1 hrst nakrájená na kolečka
  • červená 1 ks na velmi tenká kolečka

NA OMÁČKU

  • 120 ml
  • 30 ml
  • okurky nakládané 1 PL nakrájené nadrobno
  • citronová štáva 1 PL
  • 0.5 ČL cajunská kořenicí směs (prodávají dobrá kořenářství) – lze i namíchat podle návodu v Něco navíc
  • -pár kapek

🥘 Postup přípravy

1
Smíchejte přísady na omáčku a dolaďte podle chuti. Odložte v zakryté nádobě do chladu.
2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na mírnějším ohni a jemně na něm míchejte vejce. Až začnou tuhnout, obracečkou je rozdělte na 4 díly a vytvarujte na ,‘ o ploše rozříznutých bulek. Až budou vejce hotová podle vašich představ, osolte je a opepřete a na každou porci dejte 1/4 plátků sýra a nechte ho natavit (lépe to jde pod pokličkou). Pak odstavte.
3
Na každý spodek bulky rozetřete vrchovatou lžíci omáčky, na ni položte hrst rukoly, vaječnou placku se sýrem, přidejte kolečka okurky, rajčátek a červené cibule. Vršky bulek můžete potřít trochou další omáčky. Přiklopte a podávejte.

☕️ Poznámka

Na cajunské koření smíchejte: 3 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli a po 1 lžičce sušeného tymiánu, sušeného oregana, cibulového prášku, česnekového prášku, mletého černého pepře a kajenského pepře nebo mletého chilli.

🍏 Výživa

Energie 3135 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 141 g
Tuky 225 g
Vláknina 14 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *