🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Bleskové jídlo, při kterém můžete dokonale zužitkovat zbytky – klobásky z mrazničky, které zbyly z letního grilování, a pár brambor od včerejší večeře. Za 20 minut přistane na stole pokrm, který uspokojí hladové puberťáky a nadchne i nečekanou návštěvu. Abyste tělu dodali nějaké vitaminy, nezapomeňte přidat velkou hrst petrželové natě a salát.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Uvařené brambory nakrájejte (já mám ráda, když jsou na větší kusy). Ve velké pánvi zahřejte olej na vyšší teplotu, přidejte grilovací klobásky i brambory a za občasného obracení je opečte do barvy, bude to trvat asi 5–10 minut.
Krok 2: V mezičase prošlehejte v misce vejce se solí a nastrouhejte sýr.
Krok 3: Až budou brambory i klobásky opečené, zkontrolujte množství vypečeného tuku a případně část odeberte. Do pánve vlijte prošlehaná vejce, přidejte nastrouhaný sýr, přiklopte pokličkou a zvolna pečte, až se sýr roztaví a povrch vajec ztuhne.
Krok 4: Podávejte bohatě posypané petrželovou natí se sezonním salátem nebo miskou kvašené zeleniny.
☕️ Poznámka
U jídel „z pánve“ používám ráda místo oleje přepuštěné máslo, dodá jídlu další chuťový rozměr. Do pánvičky můžete také přihodit pár třešňových rajčátek nebo přidat při opékání k bramborám a klobáskám menší cibuli.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/venkovska-omeleta-68960








Napsat komentář