Venkovská omeleta

, , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Bleskové jídlo, při kterém můžete dokonale zužitkovat zbytky – klobásky z mrazničky, které zbyly z letního grilování, a pár brambor od včerejší večeře. Za 20 minut přistane na stole pokrm, který uspokojí hladové puberťáky a nadchne i nečekanou návštěvu. Abyste tělu dodali nějaké vitaminy, nezapomeňte přidat velkou hrst petrželové natě a .

🍓 Ingredience

  • 3 vařené
  • 6 světlých grilovacích klobásek
  • 6 vajec
  • 80 g výraznějšího sýru (čedar, , )
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce petrželové natě
  • 3 oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory nakrájejte (já mám ráda, když jsou na větší kusy). Ve velké pánvi zahřejte na vyšší teplotu, přidejte grilovací klobásky i brambory a za občasného obracení je opečte do barvy, bude to trvat asi 5–10 minut.

Krok 2: V mezičase prošlehejte v misce vejce se solí a nastrouhejte .

Krok 3: Až budou brambory i klobásky opečené, zkontrolujte množství vypečeného tuku a případně část odeberte. Do pánve vlijte prošlehaná vejce, přidejte nastrouhaný sýr, přiklopte pokličkou a zvolna pečte, až se sýr roztaví a povrch vajec ztuhne.

Krok 4: Podávejte bohatě posypané petrželovou natí se sezonním salátem nebo miskou kvašené zeleniny.

☕️ Poznámka

U jídel „z pánve“ používám ráda místo oleje , dodá jídlu další chuťový rozměr. Do pánvičky můžete také přihodit pár třešňových rajčátek nebo přidat při opékání k bramborám a klobáskám menší cibuli.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *