Vepřová panenka s pikantní černou čočkou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 50 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 250 g černé čočky Beluga
  • 600 g vepřové panenky
  • podle potřeby
  • podle potřeby
  • 1 lžíce dijonské
  • 1 snítka rozmarýnu (+ na ozdobu)
  • olivový na smažení
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená
  • 2 žluté chilli papričky
  • 10 listů máty (+ na ozdobu)
  • 2 lžíce citronové šťávy

🥘 Postup přípravy

1. Čočku namočíme do 1000 ml vody a necháme přes noc bobtnat.

2. Očištěnou panenku osolíme, opepříme, potřeme hořčicí smíchanou s najemno nasekaným rozmarýnem a necháme v chladu marinovat několik hodin.

3. Nabobtnalou čočku uvaříme v té vodě, ve které byla namočená, doměkka asi 12 minut. Ke konci varu osolíme, hotovou ji scedíme a propláchneme studenou vodou.

4. Panenku opečeme dozlatova ze všech stran na olivovém oleji, přidáme k ní celý česnek, poté ji přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut.

5. Na pánvičce po panence orestujeme zlehka na menší kousky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou feferonku. Po 5 minutách přidáme hotovou čočku, lístky máty, citronovou šťávu a necháme prohřát. Dle potřeby můžeme dosolit.

6. Před podáváním panenku nakrájíme na plátky, můžeme posypat třeba hrubozrnnou solí a servírujeme s teplou čočkou. Pro zintenzivnění chuti můžeme přidat například čerstvé .

☕️ Poznámka

KCAL / KJ 421/1763

https://www.idnes.cz/recepty/veprova-panenka-s-pikantni-cernou-cockou.R180607_112156_34282?setver=full




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *