🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Půl hodiny vaření a tento úžasný pokrm si můžete pořádně vychutnat.
🍓 Ingredience
- 4 ks vepřová panenka
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 1 lžička sušeného mixu bylinek podle preferencí
- sůl a pepř
Na omáčku:
🥘 Postup přípravy
1
Smícháme v míse mouku s bylinkami.
2
Omyjeme maso, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi.
3
Na rozehřátém másle restujeme maso asi 3–4 minuty z obou stran.
4
Maso přendáme do mísy a zakryjeme potravinovou fólií.
5
Na pánev dáme máslo, rozmačkaný česnek a necháme 2 minuty prohřát.
6
Přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vínem, necháme minutu povařit a poté přilijeme vývar nebo vodu a smetanu ke šlehání.
7
Vaříme 3 minuty nebo dokud není omáčka dostatečně hustá. Přidáme tymián, šťávu z citronu, sůl a koření.
8
Maso vložíme do omáčky a necháme chvíli prohřát.
9
Podáváme s rýží nebo těstovinami.








Napsat komentář