Vepřové v bylinkové omáčce s vínem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Půl hodiny vaření a tento úžasný pokrm si můžete pořádně vychutnat.

🍓 Ingredience

  • 4 ks
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička sušeného mixu bylinek podle preferencí
  • a pepř

Na omáčku:

  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mouky
  • šťáva z půlky citronu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 snítky čerstvý
  • pepř, sůl
  • 125 ml suché
  • 125 ml vývaru (nebo vody)

🥘 Postup přípravy

1
Smícháme v míse mouku s bylinkami.

2
Omyjeme maso, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi.

3
Na rozehřátém másle restujeme maso asi 3–4 minuty z obou stran.

4
Maso přendáme do mísy a zakryjeme potravinovou fólií.

5
Na pánev dáme máslo, rozmačkaný česnek a necháme 2 minuty prohřát.

6
Přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vínem, necháme minutu povařit a poté přilijeme nebo vodu a smetanu ke šlehání.

7
Vaříme 3 minuty nebo dokud není omáčka dostatečně hustá. Přidáme tymián, šťávu z citronu, sůl a .

8
Maso vložíme do omáčky a necháme chvíli prohřát.

9
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

☕️ Poznámka

453 kcal.

https://itesco.cz/hello/recepty/veprove-v-bylinkove-omacce-s-vinem/588181/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *