🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

Ingredience do polévky:

  • hovězí maso 500 gramů (falešná svíčková)
  • nudle rýžové 4 porce
  • cibulka jarní 4 kusy
  • 1 svazek (čerstvý)
  • cibule červená 1 kus
  • 100 gramů ()
  • paprička chilli červená 2 kusy (2-3 kusy)
  • 1 kus

🥘 Postup přípravy

1. Do hrnce dejte kosti, kližku a vše zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, slijte vodu, kosti omyjte a postup zopakujte – jen tentokrát přidejte i oháňku. Až přijde znovu k varu a objeví se stejně tmavá pěna jako předtím, postup zopakujte. Pokud ne, ztlumte trochu plamen.

2. Rozpalte pánev s trochou olivového oleje. Zázvor oloupejte, podélně rozkrojte a naklepejte ho paličkou na maso. Cibuli oloupejte a překrojte napůl. Spolu s ostatním kořením vše osmahněte na pánvi dozlatova. Řiďte se zabarvením cibule, která by na řezu měla být tmavě hnědá.

3. Mezitím zkontrolujte vývar. Je možné, že se na hladině ještě vytvoří světlejší pěna než ta, kvůli které jste vývar slévali. Tentokrát už vývar neslévejte, ale vezměte obyčejné sítko a pěnu shora důkladně sesbírejte. Potom přidejte 2 lžíce soli na ochucení

4. Promíchejte, stáhněte plamen na minimum, aby hladina jen probublávala, a vývar táhněte 5–6 hodin. Přiklopte pokličkou, ale nechte malou škvírku, aby mohl vývar tzv. prodýchávat. Pokud se bude moc odpařovat, dolijte ji. Na závěr dochuťte solí nebo rybí omáčkou.

5. Připravte si všechny suroviny, se kterými se pho servíruje. propláchněte v míse s vodou. Falešnou svíčkovou nakrájejte na co nejtenčí plátky. Chilli papričku nakrájejte nadrobno, cibuli na proužky a limetku na měsíčky. Nudle uvařte podle návodu na obalu.

6. Do hlubší misky dejte nudle, rozložte na ně nasekaný koriandr, jarní cibulku i nakrájenou červenou cibuli, maso, klíčky a papričky. Vše nakonec zalijte horkým vývarem a ihned podávejte. Samotnou chuť polévky dotáhněte limetkou a chilli. Polévku si může samozřejmě každý doladit sám tím, na co má zrovna chuť.

☕️ Poznámka

Už dlouho toužíte uvařit pravou vietnamskou pho? Nedivíme se. Polévka plná vůní exotiky a barev v domácím repertoáru rozhodně chybět nesmí. Je sice trošku náročnější na čas, ale určitě stojí za to, si počkat! Doba tažení vývaru je velmi důležitá. Každou hodinu se v něm totiž rozkládají chutě ze speciálního . Rozhodně tedy dobu varu nezkracujte.

https://www.igurmet.cz/recepty/polevky/vyvary/vietnamska-polevka-pho-8126/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *