🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 koláč
🍪 Popis
Letošní léto bohaté na déšť a slunce má jednu velkou výhodu: cukety a další plodiny na našich zahradách rostou doslova jako z vody. Pokud i vy máte nějaký ten přebytek cuket, není nad to upéct si z nich nějakou buchtu. Třeba tenhle perník s jogurtem
🍓 Ingredience
- 500 g cukety
- 3 vejce
- 200 g cukru krupice
- 400 g polohrubé mouky
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 250 g bílého jogurtu
- 140 ml rostlinného oleje
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo.
Krok 2: Celá vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Mouku smíchejte s perníkovým kořením, skořicí, kypřicím práškem a kakaem.
Krok 3: Do vyšlehaných vajec všlehejte olej a střídavě lehce vmíchejte jogurt a moučnou směs. Úplně na závěr vmíchejte nastrouhanou cuketu.
Krok 4: Pekáč vyložte pečicím papírem (nebo vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou) a těsto do něj rovnoměrně nalijte a povrch uhlaďte.
Krok 5: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 35 minut. Když zapíchnete do těsta špejli a vytáhnete ji suchou, je hotovo.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/vlacny-cuketovy-pernik-65781








Napsat komentář