🕒 Doba přípravy: 170 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Játrové knedlíčky milujeme! Přečtěte si náš recept a uvařte si skvělý vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou.
🍓 Ingredience
Játrové knedlíčky
- 250 g drůbežích jater
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 vejce
- 50 g másla
- majoránka
- 70 g strouhanky
- 6 stroužků česneku
🥘 Postup přípravy
1
Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné cibule a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.
2
Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.
3
Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.
4
Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.
5
Přidejte maso, sůl, pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.
6
Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.
7
Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.
8
Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.








Napsat komentář