🍽️ Množství: 30 ks
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 60 g másla
- 1 žloutek
- 50 g hnědého cukru
- 60 g medu
- 190 g hladké mouky
- půl lžičky perníkového koření
- 1 lžičku mletého zázvoru
- 2,5 g jedlé sody
- špetku soli
🥘 Postup přípravy
1. Změklé máslo utřete se žloutkem, cukrem a medem do pěny. Přidejte prosátou mouku, perníkové koření, zázvor, sodu, sůl a vypracujete pevné těsto. Zabalte ho do folie a nechte odležet v chladničce nejméně 4 hodiny odležet, nejlépe do druhého dne.
2. Než začnete těsto zpracovávat, připravte si plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C.
3. Těsto po odležení krátce propracujte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na plát silný 4 mm. Pak z plátu těsta vykrajujte panáčky. Rozložte je na plechy vyložené pečícím papírem. Špejlí panáčkům naznačte oči, pusu, nos a knoflíky. Do některých můžete udělat dírky na provlečení stužky.
4. Panáčky pečte ve vyhřáté troubě zhruba 12 minut, při 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout na kovové mřížce.
Perníčky můžete uchovat v uzavřené dóze až do adventu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/panacci-ze-zazvoroveho-testa.R180919_144524_34879?galerie








Napsat komentář