Zázvoroví panáčci

,

🍽️ Množství: 30 ks

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 60 g másla
  • 1 žloutek
  • 50 g hnědého cukru
  • 60 g medu
  • 190 g hladké mouky
  • půl lžičky perníkového
  • 1 lžičku mletého zázvoru
  • 2,5 g jedlé sody
  • špetku soli

🥘 Postup přípravy

1. Změklé máslo utřete se žloutkem, cukrem a medem do pěny. Přidejte prosátou mouku, , , sodu, a vypracujete pevné těsto. Zabalte ho do folie a nechte odležet v chladničce nejméně 4 hodiny odležet, nejlépe do druhého dne.

2. Než začnete těsto zpracovávat, připravte si plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C.

3. Těsto po odležení krátce propracujte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na plát silný 4 mm. Pak z plátu těsta vykrajujte panáčky. Rozložte je na plechy vyložené pečícím papírem. Špejlí panáčkům naznačte oči, pusu, nos a knoflíky. Do některých můžete udělat dírky na provlečení stužky.

4. Panáčky pečte ve vyhřáté troubě zhruba 12 minut, při 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout na kovové mřížce.

Perníčky můžete uchovat v uzavřené dóze až do adventu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *